Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

"Tiri fakti" marta tēmas

Martā Latvijas Radio turpina īstenot sadarbības projektu ar Britu padomi Latvijā, kura ietvaros stāsta par mediju pratības jautājumiem.

Šomēnes klausītājiem un lasītājiem stāstīsim par sociālo tīklu algoritmiem, kas ziņas padara vienveidīgas un sašaurina auditorijas redzesloku, kā arī, kādēļ svarīgi zināt, kas ir medija īpašnieks un ar kādu mērķi tiek radītas ziņas šajos medijos. Īpaši priekšvēlēšanu laikā aktualizēsim tēmu par populismu un politiķu izmantotajiem paņēmieniem auditorijas uzmanības piesaistīšanai, kā arī runāsim par vizuālajiem kodiem, ko izmanto filmu veidotāji, lai provocētu dažādas emocijas.

Raidījums „Tīri fakti” skan Latvijas Radio 1 sestdienu rītos plkst.9:30 un Latvijas Radio 4 piektdienās plkst.9:45. Rubrikas par gudru mediju lietošanu skan arī jauniešu kanāla Pieci.lv raidījumā „Domnīca” svētdienās plkst.20:00. Savukārt visi audio, video un ilustratīvie materiāli vienkopus skatāmi sabiedrisko mediju portālā lsm.lv: http://www.lsm.lv/lv/temas/tiri-fakti. Latvijas Radio saturiskais partneris šajā projektā ir Baltijas Mediju izcilības centrs.

Paralēli raidījumiem visos Latvijas Radio kanālos turpina skanēt informatīvi klipi, kuri veidoti kā padomi mediju lietotājiem, uzrunājot gan jauniešus kanālā Pieci.lv, gan pieaugušo auditoriju,  kas vienlaikus ir gan mediju satura lietotāji, gan padomdevēji saviem bērniem kvalitatīva satura izvēlē.

Visi materiāli, kas top šī projekta ietvaros ar tēmturu #Tirifakti un #Фактыинетолько palīdzību, viegli atrodami un apkopojami sociālajos tīklos. Aicinām ikvienu sekot līdzi Latvijas Radio kanālu un portāla lsm.lv sociālo tīklu kontiem, kā arī mācību iestādes un pasniedzējus izmantot projekta „Tīri fakti” saturu gan sociālo zinību stundās, gan augstskolu lekcijās, sniedzot ikdienā praktiski pielietojamas zināšanas!