Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio sarunu festivālā LAMPA diskutēs par dzīvi robotizētā un digitalizētā laikmetā

Nedēļas nogalē Latvijas Radio piedalīsies sarunu festivālā “Lampa” Cēsīs, tiešraidot diskusijas gan no sabiedrisko mediju skatuves, gan iesaistoties citu organizētajās sarunās.

Jau šodien, 30.jūnijā, plkst.12:30 LR1 “Krustpunktā” diskutēs par to, vai mūsdienās un tuvākā nākotnē darbiniekus aizstās roboti - kā Latvijas sabiedrība uztver automatizāciju un robotizāciju. Diskusijā mēģināsim noskaidrot, kādi ir mūsdienu situācijas plusi un mīnusi, kāds ir darba devēja zināšanu un prasmju pieprasījums rītdienas darbiniekiem, kas jādara politikas plānošanas virzienā. Tajā piedalīsies: Roberts Ķīlis, Kaspars Zellis, Jānis Bergs, Vjačeslavs Dombrovskis, Gundega Martinsone, Līga Menģelsone, Vadims Frolovs, Māris Strazds.

Turpinājumā plkst.14:05 LR1 raidījumā „Ģimenes studija” iztirzās jautājumu, kā izaudzināt laimīgu bērnu digitālajā laikmetā, jo līdz ar tehnoloģiju ienākšanu mūsu ikdienā mainījušās arī bērnu vajadzības, nepieciešamās kompetences un pasaules izziņas process. Sarunu festivāla raidījuma viesi būs lsm.lv bērnu satura redaktore Ināra Antiņa, Siguldas vidusskolas skolotājs Edgars Bajarūns, izglītības psiholoģe Sabīne Vilciņa, mamma Zane Matesoviča, Zinoo centra vadītājs Cēsīs Ansis Rezgalis.

Diskusiju par Ukrainas identitātes krīzi 30.jūnijā plkst.16:00 festivālā uz Sabiedrisko mediju skatuves organizē Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” un Baltijas - Melnās jūras alianse. Par to, kā mēs ikviens apzināmies savu identitāti, kā Eiromaidans no vienas puses un krievu pasaule no otras ir ietekmējuši Ukrainu, un kādas paralēles varam vilkt ar Latviju, dzirdēsiet Latvijas Radio 4 ēterā otrdien, 4.jūlijā, raidījumā „Aleksandra studija” plkst.11:10.

Savukārt sestdien, 1.jūlijā, plkst.18:00 no Cēsīm tiešraidīs Latvijas Radio 3 – “Klasika”, piedāvājot klausītājiem diskusiju par klasisko mūziku antiklasiskā laikmetā. Diskusiju vadīs LR3 programmu vadītājs Orests Silabriedis un diskutēs: Gunda Vaivode, Daniels Pavļuts, Zagorska un Rolands Pēterkops.

Vairāki Latvijas Radio žurnālisti piedalīsies citu organizētajās diskusijās un sarunās. 1.jūlijā plkst.16:00 Latvijas Radio 1 žurnālists Eduards Liniņš Zviedru teltī piedalīsies simulācijas spēlē „Ko publicētu politiķi, kas kļuvuši par žurnālistiem”. Turpat pēc stundas plkst.17:00 Latvijas Radio 5 – Pieci.lv satura galvenā redaktore Anna Platpīre būs uz sabiedrisko mediju skatuves, lai „Kultūršoka” dīvānā diskutētu ar nozares ekspertiem par pieci.lv nākotni un to, vai sabiedriskajos medijos visam saturam jābūt tikai latviešu valodā. Savukārt Latvijas Radio Ziņu dienesta vecākā korespondente Zane Mače atsaukusies aicinājumam plkst.18:00 piedalīties teltī „Spuldze” izdevuma „Jurista vārds” rīkotajā diskusijā par sabiedrību un tiesu: sarunāties vai norobežoties?

Arī LR6 - Radio Naba 30. jūnijā un 1. jūlijā būs dzirdamas sarunas ar zinātniekiem, pētniekiem, māksliniekiem, studentiem, politiķiem, uzņēmējiem, festivāla dalībniekiem un organizatoriem. Radio NABA telts "Pagriez pasauli!" festivāla ietvaros tiks veidota kā aktīva skaņu laboratorija, kurā varēs iesaistīties arī ikviens interesents.

Blakus sabiedrisko mediju skatuvei darbosies arī Bērnistaba, kurā mazie festivāla apmeklētāji varēs spēlēties un izklaidēties, kamēr vecāki piedalīsies saistošās diskusijās.

 

Foto: LR1 raidījuma "Krustpunktā" žurnālists Aidis Tomsons