Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Labdarības maratonā DOD PIECI! saziedoti jau 14 540 eiro!

Labdarības maratonā "Dod Pieci" pirmās diennakts laikā saziedoti 14 540 eiro, lai atbalstītu bezmaksas praktiskas un psiholoģiskas mācības jaunajiem vecākiem visā Latvijā. Saņemti arī pirmie lielie ziedojumi 1000 eiro apmērā par vienu dziesmu.

Jelgavas 4. vidusskola šodien uz stikla studiju atnesa ziedojumu, kas savākts skolas Ziemassvētku tirdziņā. Tāpat saņemti pirmie lielie ziedojumi par dziesmu: 1000 eiro par John Surman dziesmu Portrait of a Romantic ziedojis uzņēmējs Andris Kreislers, aicinot jaunos vecākus izmantot iespēju, ko dod šī gada labdarības maratons: “Varu tikai sacīt, ka man nav nekā brīnišķīgāka šajā pasaulē par maniem četriem bērniem. Paldies manai sievai par izturību. Bet ētera un radošajai komandai novēlu neapstāties pie sarežģītu akciju tēmu izvēles. Šī droši vien ir viena no visgrūtāk sabiedrībai izskaidrojamajām tēmām - kāpēc ir vērts izglītot vecākus. Es varētu sacīt – kaut vai tāpēc, lai bērni augtu laimīgi savās ģimenēs un būtu līdzsvaroti vecāki atkal saviem bērniem. Paldies! Lai mums kopā izdodas!”

Šodien izziņotas arī īpašas DOD PIECI! labdarības izsoles balvas – labdarības maratona atbalstītājiem ir iespēja nosolīt ekskluzīvu Carnival Youth topošā albuma prezentāciju šaurā draugu lokā, kā arī galvu reibinošu piedzīvojumu kopā ar Renāru Zeltiņu, lidojot “Zērglī”. Lai piedalītos izsolē, ikviens aicināts dodies uz: https://izsole.dodpieci.lv/ 

Jau ziņots, ka 17. decembra vakarā trīs Latvijas radio 5 – pieci.lv dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale tika ieslēgti īpaši labdarības maratonam izveidotā stikla studijā Doma laukumā, kurā pavadīs sešas diennaktis, atskaņojot klausītāju izvēlētās dziesmas par ziedojumiem.

Šī gada mērķis ir savākt ziedojumus jaunas, bezmaksas atbalsta un mācību programmas izveidošanai un ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai vairotu vecāku zināšanas par bērna attīstību un drošas piesaistes nozīmi un veidošanu ar bērnu.

Pirmajā maratona dienā studijā jau ir viesojušās grupas Carnival Youth un Triana Park, ka arī Renārs Zeltiņš, Ozols, Igo un BKUS Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs un viens no mācību programmas veidotajiem, bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs.

Ir pieejama bilžu galerija, kurā var apskatīt, kā noritēja pirmā diena stikla studijā. Bildēs var redzēt, kādi mūziķi un citi viesi ir sagaidīti stikla studijā, ar kādām emocijām studijā devās jaunais dīdžeju sastāvs ar un kā kopumā ir veicies aizvadītās diennakts laikā.

Labdarības maratons turpinās un ziedot ar dziesmu var www.dodpieci.lv vai pie stikla studijas izvietotajā ziedojumu kastītē, vai maksājot ar karti.

Sekojiet līdzi DOD PIECI! pieci.lv ēterā, sabiedrisko mediju portālā lsm.lv, dodpieci.lv kā arī portālos Apollo un TVnet. Nakts stundās tiešraidi var vērot LTV1 kanālā.

Labdarības maratonu "DOD PIECI!" rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu LSM.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv. Liels paldies maratona partneriem un atbalstītājiem, bez kuru līdzdalības maratona norise nebūtu iespējama: “Luminor Banka”, “Amigo”, Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecībai Latvijā un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam par finansiālu atbalstu maratona rīkošanā, “Lido” par uztura speciālista konsultācijām un DJ smūtijiem, “Alan Deko” par studijas interjera iekārtošanu. Tāpat paldies “Hotel Gutenbergs”, “Rare reklāmas darbnīca”, “New Black” un “GIG service”.

 

Papildu informācija:

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv