Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Vārda diena: Laura, Jadviga

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 ēterā skanēs atbalsta koncerts ukraiņu bērniem

 

Lai sniegtu atbalstu un uzmundrinātu karā cietušās ukraiņu ģimenes, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI), Latvijas Bērnu atbalsta fonds (LBAF) un Latvijas Radio 2 Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā rīkoja koncertu ukraiņu bērniem. Tajā piedalījās Latvijā iemīļotas bērnu popgrupas un dziedātāji. Koncerta ieraksts Latvijas Radio 2 ēterā būs dzirdams 4. jūnijā plkst. 18.00.

 „Esmu no sirds priecīgs, ka kopīgiem spēkiem mums izdevās īstenot šo koncertu. Domāju, ka labas emocijas guva gan atnācēji, gan paši dalībnieki. Tā bija maza prieka saliņa, uz kuras valdīja dziesmas un labs garastāvoklis,” tā Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Pasākumā piedalījās un uz skatuves kāpa gan tādi Latvijā iemīļoti mākslinieki kā Lauris Reiniks un Rūta Reinika kopā ar bērnu grāmatu varoni lācēnu Ričiju RŪ, gan bērnu popgrupas – „Dzeguzīte”, „Knīpas un knauķi” un „Hey”. Tāpat koncertā piedalījās bērnu vokālā studija „Sekunda” un bērnu folkloras kopa „Tarkšķi”. Pasākumu ukraiņu valodā vadīja dziedātāja Katrīna Gupalo un mūziķis Edgars Vilcāns. To visu klātienē baudīja vairāk nekā 250 pasākuma dalībnieki.

„No savas puses vēlos teikt lielu paldies visiem, kas iesaistījās – VBTAI, Latvijas Radio 2 un LBAF. Kopā esam izdarījuši brīnišķīgu darbu, parādot atbalstu ukraiņu ģimenēm. Mums ir svarīgi, lai tās ukraiņu ģimenes, kuras patvērumu radušas Latvijā, mūsu valstī justos drošībā. Bija gan dziesmas un dejas, gan dažādas aktivitātes, piemēram, bērni podiņos stādīja priedes, lai kādu dienu tās aizvestu atpakaļ uz Ukrainu un iestādītu tur,” tā LBAF vadītājs un Latvijas Radio 2 ētera personība Kaspars Markševics.

Koncertu rīkoja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, Latvijas Bērnu atbalsta fonds un Latvijas Radio 2. Pasākumu atbalstīja Latvijas Valsts meži, SIA Depo DIY, SIA Kronus, SIA AVU LOGI un EuroLight Tehnologies.

Par Latvijas Radio 2

 

Latvijas Radio 2 ir klausītākā radio stacija Latvijā, atskaņojot dziesmas dzimtajā valodā un veidojot praktisku, izklaidējošu, dzīves kvalitāti veicinošu saturu un piederību latviskajai kultūras telpai. Kantar TNS 2021. gada rudens un 2022. gada ziemas dati liecina, ka Latvijas Radio 2 ir tirgus līderis klausīšanās laika daļā (18% no visu Latvijas raidstaciju klausīšanās laika), nedēļā sasniedzot 449 tūkstošus klausītāju.

 

Par Latvijas Bērnu atbalsta fondu

 

LBAF ir sabiedriskā labuma organizācija, kas darbojas kopš 1994. gada 26. janvāra. LBAF sniedz atbalstu bērniem ar dažādu pakāpju garīgās attīstības traucējumiem, bāreņiem, bērniem no sociāli mazaizsargātām un maznodrošinātām ģimenēm. Kopš 2019. gada nogales LBAF ir arī sociālo pakalpojumu sniedzējs un ikdienā nodrošina sociālās rehabilitācijas pakalpojumu bērniem ar saskarsmes grūtībām un uzvedības traucējumiem un viņu piesaistes personām.

 

Par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju

 

VBTAI ir labklājības ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina normatīvo aktu ievērošanas uzraudzību un kontroli bērnu tiesību aizsardzības un bāriņtiesu darbības jomā

 

Fotogalerija no pasākuma pieejama šeit: https://failiem.lv/u/56wbjqpff

Foto: Edijs Andersons

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv