Svētdiena, 2024. gada 28. aprīlis

Vārda diena: Terēze, Gundega

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio valsts svētkos piedāvās daudzveidīgu programmu

Informācija medijiem

17.11.2023.

Latvijas Radio valsts svētkos piedāvās daudzveidīgu programmu

Latvijas Radio aicina savus klausītājus valsts svētkos būt kopā arī radio formātā un sekot līdzi plašai programmai, kas piedāvās dažādas tiešraides no svētku notikumiem, koncertiem un svinīgajām uzrunām. 

Svētku programma Latvijas Radio 1 visas dienas garumā

Latvijas Radio 1 18. novembrī plkst. 9.00 tiešraidē pieslēgsies Doma baznīcai, kur notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīts ekumēniskais dievkalpojums. Plkst. 12.00 tiešraidē būs klausāma Saeimas 18. novembra svinīgā sēde. Savukārt no plkst. 13.05 Latvijas Radio 1 klausītāji ar radio starpniecību aicināti sekot līdzi sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārajai parādei, kas plkst. 13.30 sāksies 11. novembra krastmalā. Tiešraidi vadīs Tālis Eipurs un Nacionālo bruņoto spēku virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs. Plkst. 20.00 LR1 tiešraidē no Brīvības pieminekļa uzrunu teiks Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, bet īsi pēc tam par Latviju, brīvību un izvēlēm tiešraidē no Brīvības pieminekļa saruna ar 4. maija deklarācijas kluba prezidenti Veltu Čebotarenoku un aktīvu jaunieti Moricu Meņģelsonu.

Latvijas Radio 2 skanēs patriotiski koncerti un svētku mūzika 

18. novembrī Latvijas Radio 2 muzikālo programmu papildinās skaistākās un patriotiskākās latviešu melodijas, dziesmu izvēlē iesaistot arī klausītājus. Svinot Latvijas 105. dzimšanas dienu, klausītājiem tika jautāts, kura ir tā dziesma, kas dara viņus lepnus, stiprus un laimīgus. Izvēlētās dziesmas caurvīs Latvijas Radio 2 ēteru 18. novembrī no plkst. 21.00 līdz pat pusnaktij. Latvijas dzimšanas dienā plkst. 18.00 Latvijas Radio 2 piedāvās bungu un dūdu mūzikas grupas „Auļi” jubilejas koncerta „Deviņvīru spēks” ierakstu.

Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvās svētku koncertu tiešraides

Latvijas Radio 3 – Klasika Latvijas valsts svētkus sāks svinēt jau 17. novembra vakarā plkst. 19.00 tiešraidē no koncertzāles „Lielais dzintars” Liepājā. Līdzās Ādolfa Skultes un Jāņa Ivanova simfoniskajiem opusiem, kurus Jāņa Liepiņa vadībā atskaņos Liepājas simfoniskais orķestris, pirmatskaņojumu piedzīvos arī Zigmara Liepiņa klavierkoncerts ar Andreja Osokina klavieru solo.

Svētku dienā, 18. novembrī, Latvijas Radio 3 būs iespēja dzirdēt krāšņus koncertieskaņojumus, kā arī svētku koncertu no Latvijas Nacionālā teātra:

Plkst. 15.00 Latvijas Universitātes jauktā kora „Juventus” un diriģenta Valda Tomsona koncerts „Kopība” ar Kaspara Zemīša Mesu un Riharda Zaļupes jaundarba „Kopība” pirmatskaņojumu.

Plkst. 18.00 Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltītais svētku koncerts Latvijas Nacionālajā teātrī, kurā piedalīsies Raimonds Pauls, Raimonds Tiguls, Rihards Zaļupe, Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbends, LNSO stīgu grupas mūziķi un diriģents Kaspars Ādamsons. Programmā skanēs latviešu komponistu mūzika no latviešu spēlfilmām.

Plkst. 20.00 Latvijas Radio 3 skanēs Arvīda Žilinska opera „Zelta zirgs” 23. Siguldas opermūzikas svētkos 2015. gada 1. augustā.

Plkst. 22.10 kopā ar čellisti Solu Gabetu un Leipcigas „Gewandhaus” orķestri tiks atzīmēta diriģenta Andra Nelsona jubileja.

Latvijas Radio 4 – Doma laukums 

Arī Latvijas Radio 4 – Doma laukums valsts svētkos saviem klausītājiem ir sarūpējis īpašu programmu. Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svētku pasākumi gan Latvijas pilsētās, gan ārvalstīs tiks atspoguļoti ziņu izlaidumos un informatīvi analītiskajās programmās. 18.11. raidījumā „Aleksandra studija” īsi pēc plkst. 10.00 viesosies jaunieši no Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas, lai atklāti dalītos savās pārdomās par patriotisma sajūtu nelatviešu vidē un savu piederību Latvijai un tās nākotnei. 18. novembrī Latvijas Radio 4 plkst. 20.05 atskaņos Valsts prezidenta uzrunu pie Brīvības pieminekļa un Latvijas Valsts himnu plkst. 21.00.

Ievērojot jau ilggadējo tradīciju, 18. novembrī Latvijas Radio 4 ēterā visu dienu skanēs tikai latviešu komponistu mūzika, tai skaitā vakarā izskanēs muzikālā kompozīcija „Renārs Kaupers un draugi dzied dziesmas uz latviešu dzejnieku vārdiem” (plkst. 19.05), muzikāli-vēsturiskā kompozīcija „Latvijas vēsture 105 gadu garumā” (plkst. 20.05) un grupas „Zodiaks” vasaras koncerta „Atgriešanās” ieraksts.

Latvijas Radio 5 skanēs tikai latviešu mūzika

18. novembrī visas dienas garumā Latvijas Radio 5 raidīs tikai Latvijas izpildītāju un komponistu mūziku. 

Svētku noskaņās aicinām klausīties arī “Patriotu podkāstu” populārākajās straumēšanas platformās: https://podfollow.com/patriotu-podkasts/

Par Latvijas Radio

Latvijas Radio ir lielākais programmu producents Latvijā.  Radio veido piecas programmas: Latvijas Radio 1 (trešais klausītākais kanāls Latvijā), Latvijas Radio 2 (visklausītākā radio stacija Latvijā), Latvijas Radio 3 – Klasika (vienīgais klasiskās mūzikas kanāls Latvijā), Latvijas Radio 4 – Doma laukums (kanāls mazākumtautību valodās), jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5. Tāpat Latvijas Radio retranslē Latvijas Radio 6 – NABA. Latvijas Radio saturs pēc pieprasījuma pieejams arī podkāstu straumēšanas vietnēs. Tur atrodami vairāk nekā 185 dažādi raidījumi, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi. Latvijas Radio saturu iespējams klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē. 

 

 

Papildu informācija:


Liene Pālēna

Latvijas Radio 

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv