Svētdiena, 2024. gada 28. aprīlis

Vārda diena: Terēze, Gundega

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

No 1. decembra Latvijas Radio 2 paplašina apraidi Zemgalē

Informācija medijiem 

01.12.2023.

No 1. decembra Latvijas Radio 2 paplašina apraidi Zemgalē

No piektdienas, 1. decembra, Latvijas Radio 2 būs klausāms arī Dobeles novada Lielauces un tās tuvākas un tālākas apkaimes iedzīvotājiem – darbību uzsāks jauns raidītājs, kas raidīs FM 90,2 MHz frekvencē.

“Latvijas Radio 2 vienmēr ir bijis svarīgi, lai mūs labi dzirdētu visā Latvijā. Prieks, ka arī Dobeles novada Lielaucē klausītāji Latvijas Radio 2 tagad dzirdēs skaļāk un skaidrāk,” gandarījumu pauž Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Līdz ar Lielauces raidītāja paplašinājumu Latvijas Radio 2 apraides sauszemes teritoriālais pārklājums ir teju līdzvērtīgs Latvijas Radio 1 programmas pārklājumam un sasniedz aptuveni 97,5% no Latvijas valsts teritorijas.

Latvijas Radio apraide pārējā valsts teritorijā joprojām paliek nemainīga – klausītāji Latvijas Radio veidotās programmas arī turpmāk varēs dzirdēt jau ierastajos FM viļņos, kā arī mājaslapā un mobilajā lietotnē.

Par Latvijas Radio 2

Latvijas Radio 2 ir klausītākā radio stacija Latvijā, atskaņojot dziesmas dzimtajā valodā un veidojot praktisku, izklaidējošu, dzīves kvalitāti veicinošu saturu un piederību latviskajai kultūras telpai. Kantar TNS auditorijas pētījuma 2023. gada pavasara – vasaras dati liecina, ka Latvijas Radio 2 nedēļā sasniedz 447,5 tūkst. klausītājus.

 

Papildu informācija:


Liene Pālēna

Latvijas Radio 

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv